Osaleme Läti suurimal põllumajandusnäitusel “SPRING 2015” Riias

SÕK Agritec meeskond osaleb 9-12 aprillil Riias toimuval Läti suurimal põllumajandusnäitusel  “Kevad 2015”.

Mess toimub Ramava näitusekompleksis.

Rohkem infot messi kohta leiab siit:

http://www.aml-ramava.lv/en/home/

koostööpartnerite RAPPA, Prattley, Tru Test, Speedrite ning NZ Pump uusimaid tooteid, mis aitavad karjakasvatuse efektiivsust oluliselt tõsta.

Kohtumiseni kevadises Riias

Poegimine algas!

Täpselt Vabariigi aastapäeval nägid ilmavalgust meie esimesed selle aasta talled.

Sellel kevadel ootame umbes 600 talle sündi. Poegivad nii Eesti tumedapäise kui ka Suffolki ning Gotlandi lamba karjad.

See on äärmiselt nõudlik aeg meie tublidele töötajatele, sest valvel tuleb olla 24 tundi. Samas on see justkui suur ootus, sest saame näha, millised on meie eelnenud aasta töö ja pingutuste viljad.

 

Lambad laudas

Eelmise nädala lõpuks jõudsid kõik meie lambad lauta. Lõppenud karjatushooaja jooksul olid meie karjad hooldamas seni suurimat, üle 400 ha suurust poollooduslike rannaniitude ala. See hõlmas piirkonda Sõrve säärest kuni Vilsandi saareni.

Nüüd kus paaritusperiood on lõppenud, on käes rahulikum aeg. Lammastel on aega kosuda ja meil teha plaane uueks hooajaks. Juba märtsi alguses peaks kevad jõudma meie lautadesse, sest siis ootame esimesi tallesid.

Lammas Eesti moodi

Autor: Enn Tobreluts / MTÜ Toidukultuuri eest.

Lambaliha on kergesti äratuntava rikkaliku maitsega. Hea ja kvaliteetne lambaliha on kõrges hinnas ning sellest saab valmistada väga atraktiivseid ja maitsvaid roogi.

Lambaliha maitse võib kardinaalselt erineda ja sõltub sellest, kas suutäieks on õrn ja hõrk talleliha või tuim, nn. kasukamaitseline vanaloom. Gurmaanid hindavad õrna ürdise maitsega lambaliha, seega mägedes ja mahlakatel niitudel kasvanud lammast. Loe edasi Lammas Eesti moodi

Saaremaa lambaliha on Eesti esindustooraine

Ehkki eestimaine lammas pidavat olema liiga kasukamaitsega, väidab toiduasjatundja Kadri Kroon, et tegelikult sõltub lambaliha maitse hoopis lamba vanusest ja kasvualast.

2006. aastal ilmunud raamatus “Vein ja toit” väidab Kadri Kroon, et Saaremaa mereäärsete niitude soolakat rohtu söövad lambad väärivad tunnustust kui üks Eesti esindustooraineid. Kõikjale jaguv Uus-Meremaa lambaliha on igavalt neutraalne. Head Pauillac’i ja Šoti lammast meile aga ei tooda. Loe edasi Saaremaa lambaliha on Eesti esindustooraine